Bemutatkozás

Hárman vagyunk, két testvér, Balázs és Gergő és egy feleség Monika. A tesók minden nap az erdőt és mezőt járják, mivel erdészek és földművesek. Már öt éve, hogy elkezdtünk méhészkedni, mely egy ötletből és két méhcsaládból nőtte ki magát. Nyáron a méhcsaládjaink egy akác erdő közepén találhatóak egy békés környezetben, Újlengyelben.

Már sok éve foglalkoztatott minket a gondolat, hogy a természettel összhangban szeretnénk élni és ennek az ötletnek az első lépése volt a méhészkedés elkezdése. Év mint év tanulunk és fejlődünk és igyekszünk megismerni jobban a méhek életét, bár sokszor úgy érezzük, hogy minél jobban megismerjük őket, annál több titkot rejtenek még.

 

Rövid személyes történetünk

divider

default

Balázs

Erdész és ezermester vagyok. A méhészet ötlete a testvéremtől jött, de végül együtt vágtunk bele. Erdészként nagyon szeretem a természetet és mindent, ami vele kapcsolatban áll. Egyben kreatív személyiségként, nagyon szeretek barkácsolni, így méhészetben nem csak a méhekkel való munkában találtam meg önmagam, hanem a kaptárak építésénél és minden egyéb barkács munkánál, ami a méhészethez kapcsolódik. Akad belőle mindig elég, öcsémnek sosem fogynak el az ötletei, hogy mire lenne még szükségünk, a hatékonyabb munkavégzéshez :).

default

Gergő

Fontos leszögezni, hogy első generációs méhész, de második generációs erdész és harmadik generációs földműves vagyok. Öt éve kezdtem el méhészkedni, közösen a bátyámmal és barátnőmmel, aki azóta már a feleségem. Szerettem volna az erdészet mellett valamit, ami a sajátom és végül ezt megosztottam egyik testvéremmel és a feleségemmel, akik szintén érdeklődtek a méhek világa iránt. A méhészet egy olyan szabadidős foglalkozás nekem a munka mellett, ahová elbújhatok a munka és kicsit a világ elől, mikor már elegem van a folytonos rohanásból. Egy ilyen őrülten gyors világban mindenkinek szüksége van egy helyre, ahová elbújhat és számomra ez a méhes. Mikor megérzem a méhes illatát és meghallom a méhek zümmögését a lelkem megnyugszik. Természetes kivétel mikor szúrós kedvükben vannak, ezt megszeretni nem tudtam, de megszokni igen, legalább reumás nem leszek :). Szerencsés ember vagyok, hogy még a hobbimban is körül vesz a család, továbbá olyan hobbim lehet, mely egyben megélhetést is jelent és lehetőséget arra, hogy ott legyek, ahol a leginkább szeretek, a természetben és azokkal, akiket a legjobban szeretek, a családommal, amelynek már a méheim is a részét képezik!

default

Monika

Én vagyok az egyedüli a háromból, akinek családi kötődése is van a méhészethez. Nagyapám is méhész, igaz Lengyelországban. Már kislány korom óta érdekesen figyeltem nagyapámat, ahogy a méhekkel és a méhészettel foglalkozott, de ahhoz, hogy én is aktívan elkezdjek foglalkozni vele Magyarországra kellett beházasodnom.

A méhész munkája nem könnyű, de nagyon érdekes közelről megfigyelni, hogy épül fel a méhek dolgos élete. Szerintem a méhek a legdolgosabb élőlények ezen a bolygón.

Kínálatunkban galagonya, repce, akác, selyemfű és napraforgó méz található, mint fajtaméz.